Når himlen åbner sig

Foto lånt af Nicolaj Zabriskie

Den danske sommer er… foranderlig for at sige det mildt. Og sådan helt bogstaveligt åbner himlen sig med jævne mellemrum. Tung regn.

Regn inviterer til at holde sig indendøre, eller sådan ser jeg det i hvert fald. En undskyldning for at sætte sig til tasterne på et længe ventet blogindlæg fra mig. Mit første af slagsen. Det er usikkert land og også lidt angstprovokerende. Man kunne også hoppe i gummistøvlerne, og danse rundt i en vandpyt, men lige nu ville det være en overspringshandling.

For alt for længe, har jeg trykket på backspace tasten  og overspringshandlet med hvad som helst. Tiden er nu.

Ordene presser sig på, som små utvetydige hints i mit øre. Nogle gange er det en stille hvisken andre gange er det larmende høje ord. Ordene kommer som små tryk i brystet. Det er som om sætninger, formuleringer, metaforer og historier, banker på indersiden af mit bryst. Vedholdende, udholdende og tålmodigt.

Jeg står ved en skillevej. Det har jeg gjort mange gange i mit liv. Fire år på universitetet er slut, og jeg skal til at begå mig i den “virkelige verden”.  Hver gang jeg befinder mig her, hvor verden ligger åben for mine fødder, så tvivler jeg. Hvad er det, jeg skal? Hvad er planen for mig? Jeg ved det ikke. Endnu. Måske finder jeg aldrig helt svaret på mine spørgsmål. Kun hvis jeg lytter… sådan rigtig lytter. Det kræver ro, nærværstræning og mod.

I uge 29 var jeg på sommeroase i Horsens. Inden vi ankom, havde jeg gjort mig nogle tanker om, hvad jeg gerne ville have ud af min uge. Den vigtigste ting for mig, var at komme ned i gear, efter et hårdt specialeforløb, og ja to ekstremt hårde år på min kandidat. Mit mål var at komme så meget ned i gear, finde stilletid og nærvær med mig selv og min sjæl, så jeg forhåbentlig kunne høre mit hjertes visdom. En formiddag i forteltet, satte jeg mig ned ved mit blomsterbeklædte campingbord, åbnede min stilletid med en kort meditation af Ole Skjerbæk Madsen og taknemmelighedsord… og bad så en stille bøn:

Gud, tak fordi du guider og velsigner mig med vejledning for det, som tænder en ild i mig.

Jeg husker faktisk ikke helt, hvordan og hvad jeg konkret spurgte om, men her er de ord, som kom til mig:

Lovpris mig – tilgiv dig

Skriv Helle skriv. Skriv fra hjertet og sæt ord på din ild. På den måde ved du, at du er på rette vej, og at du lytter med dit hjertes ører. Din sjæl synger mit ord, min plan for dig. Lyt mit barn. Lyt. Hvil i mit ord, hav tillid til mit ord og min stemme i dig. Hengiv dig til det, jeg kalder på i dig. Jeg er der. Og det du møder på din vej, er mig. Så vær tryg Helle, mit barn. Du er elsket, du er værdig, du er mit barn. Lad mig male indersiden i dig gylden, lad mig fylde dine celler med al min kraft. Forny, genskab, tro. 

Så nu skriver jeg – jeg lytter. Og har tillid til at himlen åbner sig med ord til mig.

58 kommentarer til “Når himlen åbner sig”

 1. Kæreste Helle. Det du skriver giver mening for så mange mennesker i vores samfund. Inklusive mig selv. Vi far omkring som forvirrede individer og glemmer at stoppe op og føle uden at tænke. Jeg tænker nok for meget på hvad der er det rigtige at gøre i stedet for hvad der er det rigtige at føle. Fordi hvis jeg kunne føle og mærke hvad JEG har brug for så ville min process blive noget nemmere. Ikke sagt at den bliver mindre smertefuld. Vi træffer hele tiden nogle valg, store som små, og hjertet siger en ting og hjernen en anden. I de fleste fald styrer vores hjerne os mere end hjertet. Så jeg forstår hvad det er du siger. Det er en process der varer hele livet. Med et åbent sind og tillid til sig selv kan denne proces blive noget nemmere at overskue. Tak fordi du deler med dig…..jeg fortsætter min vandring og anerkender mitt hjertes rejse.

 2. Kære Helle! ✨
  Vores liv krydsede hinanden for nogle år siden og vi delte tro med hinanden.
  Jeg jubler til himlen over Guds trofasthed, nåde og kærlighed. Når jeg læser dette.
  Vidunderligt når han gør noget i hjertet og vi får indstillet vores hjertes kompas og tilbedelse på Gud Fader i det høje.
  Må du og dine være velsignede!

 3. It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time
  to be happy. I have learn this put up and if I may I
  desire to counsel you few interesting issues or tips.

  Maybe you could write next articles relating to this article.
  I desire to read even more issues about it!

 4. Hi. I have checked your hjertemetafor.dk and i see you’ve got some duplicate content so probably it is the reason that you
  don’t rank hi in google. But you can fix this issue fast.

  There is a tool that generates content like human, just search in google: miftolo’s tools

 5. I wish to show some thanks to the writer just for rescuing me from this particular circumstance. As a result of looking out throughout the world-wide-web and obtaining basics which were not beneficial, I believed my entire life was done. Existing minus the approaches to the problems you have sorted out by way of your main blog post is a serious case, as well as ones that might have in a negative way affected my career if I hadn’t discovered your web page. Your capability and kindness in playing with a lot of stuff was tremendous. I’m not sure what I would have done if I hadn’t discovered such a stuff like this. It’s possible to at this moment look forward to my future. Thanks so much for this reliable and effective guide. I won’t hesitate to suggest your blog to any person who should get tips about this issue.

 6. Pingback: cheap jordans
 7. I抦 impressed, I need to say. Really rarely do I encounter a weblog that抯 both educative and entertaining, and let me inform you, you’ve gotten hit the nail on the head. Your thought is outstanding; the issue is one thing that not enough individuals are talking intelligently about. I’m very pleased that I stumbled across this in my seek for something relating to this.

 8. I’m just commenting to make you understand of the perfect experience our child found browsing your web site. She realized a good number of issues, with the inclusion of how it is like to possess an excellent helping heart to get most people with ease thoroughly grasp chosen advanced subject areas. You actually did more than our own desires. Thank you for displaying such invaluable, trusted, educational and also cool guidance on the topic to Lizeth.

 9. Pingback: irving shoes
 10. My spouse and i were quite contented Louis managed to conclude his investigation through the ideas he made while using the site. It’s not at all simplistic to just be handing out strategies which usually others have been selling. So we discover we now have you to give thanks to because of that. The specific illustrations you made, the straightforward website navigation, the friendships you can make it easier to foster – it’s everything terrific, and it’s really aiding our son and us reckon that the subject matter is satisfying, and that is very essential. Many thanks for all!

 11. There are definitely a lot of particulars like that to take into consideration. That could be a great point to convey up. I offer the ideas above as basic inspiration but clearly there are questions just like the one you convey up the place the most important factor shall be working in trustworthy good faith. I don?t know if greatest practices have emerged round issues like that, but I am positive that your job is clearly recognized as a good game. Each boys and girls feel the impression of only a moment抯 pleasure, for the rest of their lives.

 12. I must point out my gratitude for your kind-heartedness giving support to men and women who have the need for assistance with that subject matter. Your real commitment to getting the solution all-around came to be especially informative and have frequently allowed folks just like me to attain their desired goals. Your personal invaluable guideline can mean a lot a person like me and especially to my colleagues. Regards; from each one of us.

 13. A lot of thanks for each of your labor on this blog. Betty really likes getting into research and it’s obvious why. A lot of people learn all relating to the compelling medium you make valuable items through your web site and in addition boost response from other individuals about this area of interest so our favorite simple princess is now becoming educated a whole lot. Have fun with the rest of the new year. You are always carrying out a terrific job.

 14. I precisely had to appreciate you all over again. I’m not certain the things I would’ve carried out without these tricks discussed by you regarding such situation. It previously was an absolute traumatic difficulty in my opinion, nevertheless witnessing the very expert strategy you resolved that made me to cry with joy. I will be happy for your support and in addition expect you know what a great job you’re getting into instructing people thru your blog. Most likely you have never encountered any of us.

 15. I must express thanks to the writer for bailing me out of this crisis. Just after browsing through the world wide web and seeing tricks that were not powerful, I believed my entire life was done. Living without the strategies to the problems you have solved all through the post is a crucial case, as well as the ones which may have in a wrong way affected my entire career if I had not encountered your blog. Your own competence and kindness in controlling all the stuff was precious. I’m not sure what I would have done if I had not come upon such a point like this. I’m able to at this moment look ahead to my future. Thanks for your time so much for this reliable and results-oriented help. I won’t be reluctant to endorse the sites to anybody who ought to have care on this situation.

 16. I am glad for commenting to make you be aware of of the excellent encounter my friend’s girl undergone reading through your site. She figured out too many things, most notably what it is like to have a wonderful giving style to get many people without hassle fully understand specified specialized issues. You truly exceeded her expectations. Thanks for churning out the useful, trusted, explanatory and unique guidance on this topic to Emily.

 17. I am writing to let you know what a fabulous experience my cousin’s girl enjoyed viewing the blog. She came to find too many details, which included what it’s like to possess an excellent coaching character to make others effortlessly fully understand selected complex topics. You actually surpassed her expected results. I appreciate you for presenting the priceless, trusted, educational as well as fun tips on that topic to Julie.

 18. A lot of thanks for each of your hard work on this site. My daughter take interest in getting into investigations and it’s easy to see why. We all notice all about the lively mode you make rewarding suggestions by means of your blog and attract contribution from the others on this point so our own simple princess is in fact starting to learn a whole lot. Take advantage of the rest of the new year. You are always conducting a brilliant job.

 19. I wanted to post you one little bit of note just to say thanks again over the nice opinions you’ve shared on this website. It’s really surprisingly generous of you to grant openly precisely what a few individuals might have offered for sale as an e-book to help make some cash for themselves, especially since you could possibly have tried it if you considered necessary. Those tricks as well acted to become a good way to be sure that someone else have a similar zeal really like my own to learn a little more in regard to this issue. I think there are numerous more pleasurable instances up front for many who discover your site.

 20. I really wanted to compose a small remark in order to say thanks to you for all the unique information you are sharing here. My time-consuming internet search has finally been compensated with reasonable facts to go over with my co-workers. I ‘d declare that many of us readers are unquestionably lucky to exist in a really good website with so many wonderful individuals with very beneficial things. I feel very much lucky to have seen your site and look forward to really more thrilling moments reading here. Thanks a lot once again for a lot of things.

 21. Thank you for all your valuable effort on this website. My mom take interest in doing research and it’s obvious why. A lot of people hear all relating to the powerful medium you deliver insightful secrets by means of this blog and even recommend participation from the others on this area and my child is truly studying a whole lot. Enjoy the remaining portion of the new year. You are conducting a very good job.

 22. Thank you so much for providing individuals with an extraordinarily superb opportunity to discover important secrets from this website. It is usually so kind and as well , packed with a great time for me personally and my office colleagues to search your site at least 3 times per week to read the newest secrets you have. Of course, I am just always astounded with your eye-popping tactics you give. Some 1 tips in this post are unquestionably the simplest we have had.

 23. I wish to express my appreciation to this writer for bailing me out of this type of matter. Because of searching through the online world and finding views that were not helpful, I assumed my entire life was gone. Being alive devoid of the approaches to the difficulties you’ve sorted out through the review is a crucial case, as well as ones which may have badly damaged my entire career if I had not noticed your blog. Your good skills and kindness in touching all the things was helpful. I am not sure what I would have done if I hadn’t come across such a step like this. I’m able to at this time look forward to my future. Thanks very much for the impressive and amazing help. I will not hesitate to endorse the sites to anyone who should have tips about this matter.

 24. I’m just commenting to let you know of the magnificent experience my friend’s child obtained viewing your web site. She even learned a good number of details, with the inclusion of how it is like to possess an ideal coaching heart to have certain people effortlessly fully grasp some specialized matters. You really surpassed her expectations. Many thanks for displaying those useful, healthy, explanatory and unique guidance on that topic to Kate.

 25. I have to show thanks to you just for rescuing me from this type of difficulty. After checking throughout the the net and meeting techniques which are not pleasant, I thought my entire life was gone. Being alive without the approaches to the problems you’ve solved all through this review is a serious case, as well as ones which might have in a wrong way affected my career if I hadn’t encountered your web site. Your own capability and kindness in playing with all the pieces was priceless. I don’t know what I would’ve done if I had not discovered such a stuff like this. It’s possible to at this point look forward to my future. Thanks a lot very much for your professional and result oriented help. I will not think twice to endorse the sites to any individual who should get guidelines about this area.

 26. I wanted to compose you that little bit of word so as to give many thanks as before relating to the precious guidelines you have shown in this case. It’s so particularly open-handed of people like you to allow unhampered what exactly a lot of people could possibly have offered as an e-book in making some cash on their own, certainly now that you might have done it if you decided. The advice also acted as the great way to comprehend most people have similar eagerness like mine to realize a little more when considering this condition. I believe there are numerous more pleasurable situations in the future for individuals who read through your blog.

 27. I needed to post you a little note to be able to say thank you as before with the amazing pointers you have shown at this time. This has been simply surprisingly open-handed with people like you giving freely precisely what a number of us could possibly have advertised as an e book to make some bucks for themselves, particularly seeing that you could possibly have done it if you ever desired. These principles in addition served to become a great way to fully grasp that most people have a similar zeal like my own to see very much more pertaining to this matter. Certainly there are lots of more pleasurable occasions up front for those who browse through your site.

 28. Pingback: air max 270
 29. My spouse and i felt very fortunate that Ervin could finish up his homework using the precious recommendations he came across out of your site. It is now and again perplexing just to possibly be offering thoughts which other folks could have been trying to sell. And we acknowledge we now have you to appreciate because of that. These explanations you made, the easy site menu, the friendships you can aid to instill – it’s most powerful, and it’s really assisting our son and our family know that the situation is satisfying, and that is tremendously vital. Many thanks for all!

 30. I definitely wanted to jot down a simple comment in order to appreciate you for all the magnificent tips you are showing on this website. My time-consuming internet investigation has now been honored with reputable points to exchange with my visitors. I ‘d suppose that we site visitors are really lucky to dwell in a superb site with very many wonderful people with useful concepts. I feel pretty lucky to have discovered your web page and look forward to some more thrilling moments reading here. Thanks a lot once again for a lot of things.

 31. My spouse and i got absolutely thrilled Ervin could deal with his preliminary research via the precious recommendations he gained using your blog. It’s not at all simplistic to just find yourself giving freely secrets others have been trying to sell. And now we discover we need the website owner to thank for that. The most important explanations you’ve made, the simple blog navigation, the friendships you can aid to instill – it is many spectacular, and it’s really assisting our son and the family reckon that that issue is thrilling, and that is extraordinarily essential. Many thanks for all!

 32. Pingback: vans shoes
 33. I wanted to create you the little bit of observation in order to say thanks a lot over again for your superb principles you have documented in this article. It has been strangely generous of people like you to give unhampered exactly what many individuals would’ve marketed as an e-book to help with making some bucks for themselves, principally considering the fact that you might well have tried it in case you desired. Those ideas as well worked to provide a fantastic way to realize that many people have similar eagerness similar to my personal own to grasp lots more pertaining to this issue. I think there are millions of more fun periods in the future for those who read your blog.

 34. I as well as my buddies ended up going through the good information and facts found on the website and so before long I had a terrible feeling I never expressed respect to the web site owner for those techniques. These men ended up as a result thrilled to learn all of them and have in effect actually been loving these things. Thanks for genuinely simply considerate as well as for picking out certain nice ideas millions of individuals are really wanting to learn about. My honest apologies for not expressing gratitude to sooner.

 35. I just wanted to develop a small comment to express gratitude to you for all the pleasant tips you are giving at this site. My long internet research has at the end of the day been honored with wonderful insight to share with my guests. I would say that most of us visitors actually are very lucky to dwell in a superb community with very many lovely people with very beneficial advice. I feel pretty lucky to have seen your website and look forward to so many more cool moments reading here. Thanks a lot again for a lot of things.

 36. Needed to compose you this very small remark just to thank you so much over again for the exceptional secrets you’ve contributed at this time. This has been certainly open-handed with people like you to deliver extensively just what many individuals would’ve distributed for an electronic book to get some money for themselves, even more so now that you could possibly have tried it in case you desired. The thoughts also acted like a great way to know that many people have similar interest just as my personal own to grasp lots more around this issue. I know there are numerous more pleasant instances up front for those who check out your site.

 37. I really wanted to write a small word to appreciate you for these stunning concepts you are giving out here. My incredibly long internet research has now been rewarded with pleasant strategies to talk about with my family members. I would repeat that we site visitors are definitely fortunate to exist in a useful place with many perfect professionals with great things. I feel really happy to have come across your entire web page and look forward to tons of more fabulous times reading here. Thanks a lot again for all the details.

 38. Thank you for all your valuable effort on this web page. Debby enjoys managing investigations and it’s easy to understand why. We all learn all regarding the dynamic method you make reliable guidance via the web site and in addition foster contribution from other people about this area of interest and our favorite girl is really becoming educated so much. Take pleasure in the rest of the year. Your performing a powerful job.

 39. I used to be very happy to find this web-site.I wanted to thanks to your time for this glorious learn!! I undoubtedly having fun with each little bit of it and I’ve you bookmarked to check out new stuff you weblog post.

 40. My husband and i got quite delighted that Peter managed to carry out his homework via the precious recommendations he made while using the site. It’s not at all simplistic to simply possibly be offering tricks most people might have been making money from. And we remember we now have the website owner to appreciate for that. The main explanations you have made, the straightforward web site menu, the friendships your site help to engender – it is all exceptional, and it is aiding our son in addition to us do think this situation is fun, and that is rather indispensable. Many thanks for all!

 41. I and also my guys were found to be digesting the great tips and tricks on your website then the sudden I got an awful feeling I never thanked the blog owner for those strategies. My guys are already absolutely passionate to learn all of them and have in effect pretty much been using those things. Appreciation for actually being really considerate and for choosing such smart areas most people are really wanting to learn about. Our own sincere regret for not expressing gratitude to sooner.

 42. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this info So i’m happy to convey that I have an incredibly good uncanny feeling I discovered just what I needed. I most certainly will make sure to don’t forget this web site and give it a look regularly.

 43. Great beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

 44. It is appropriate time to make a few plans for the longer term and it’s time to be happy. I’ve learn this submit and if I may I want to suggest you few interesting issues or advice. Maybe you could write subsequent articles referring to this article. I want to read more things approximately it!

 45. Thanks for your whole efforts on this blog. My daughter delights in getting into investigations and it’s easy to see why. We notice all of the lively mode you create powerful suggestions by means of the website and even inspire contribution from people on this idea plus our girl is always becoming educated a great deal. Take advantage of the remaining portion of the year. You’re performing a great job.

 46. Thanks so much for providing individuals with remarkably splendid chance to check tips from here. It is always so useful and also stuffed with a great time for me personally and my office fellow workers to search your website at minimum three times per week to read the latest items you have. And lastly, I’m so actually satisfied considering the magnificent strategies you give. Certain 4 facts in this posting are in reality the most efficient we have all ever had.

 47. My wife and i ended up being lucky when John could conclude his reports using the precious recommendations he had from your very own web page. It’s not at all simplistic to just happen to be making a gift of concepts that the others have been trying to sell. And now we remember we have got the writer to thank for this. All the explanations you’ve made, the straightforward blog navigation, the relationships you can assist to engender – it is all spectacular, and it is helping our son in addition to the family reason why the issue is satisfying, and that’s extremely pressing. Thanks for all the pieces!

 48. I and also my guys were actually following the good recommendations found on the website while all of a sudden got an awful suspicion I never expressed respect to you for those secrets. Most of the people are already as a consequence glad to learn all of them and already have truly been tapping into those things. I appreciate you for genuinely quite kind and for making a decision on this kind of very good things most people are really needing to understand about. My honest apologies for not expressing gratitude to sooner.

 49. I as well as my friends ended up looking at the best tactics on the blog while quickly I had a terrible feeling I never expressed respect to the web site owner for those tips. All the men are actually thrilled to study them and now have actually been using those things. Thanks for turning out to be indeed thoughtful as well as for considering these kinds of awesome tips millions of individuals are really needing to know about. My personal honest regret for not expressing gratitude to you sooner.

 50. I precisely wished to appreciate you again. I’m not certain the things that I would have gone through in the absence of the type of suggestions provided by you concerning such a subject. It was actually a challenging scenario in my circumstances, but considering a expert strategy you resolved that took me to jump with contentment. Now i’m thankful for this support and even trust you find out what a powerful job you are always getting into training many others thru your blog post. I’m certain you haven’t encountered any of us.

 51. I have to get across my admiration for your kindness for people who need help with your subject matter. Your special commitment to passing the solution all-around ended up being astonishingly good and has really helped those just like me to get to their aims. Your amazing informative guidelines means this much a person like me and substantially more to my mates. Regards; from all of us.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *