Salme 23

Salme 23 har en særlig betydning for mig. Det har den sikkert for mange kristne. Men som ikke særlig bibelkyndig, endnu, har Salme 23 en helt særlig oplevelse knyttet til mig, og den jeg er. Mit møde med Salme 23, kan man vel sige. Den vil jeg gerne dele med jer.

Efter påske bad præsten i Fyns Valgmenighed mig om at læse til op til Gudstjeneste. Det har han gjort nogle gange før. Jeg kan godt lide det. At læse teksten højt gør, for mig, at jeg connecter med den på en anden måde, dels fordi jeg deler den med nogen i fællesskabet, dels fordi ordene bliver mere virkelige, mere levende på en eller anden måde.

“Selv om jeg går i mørkets dal, frygter jeg intet ondt, for du er hos mig, din stok og din stav er min trøst”

Jeg forberedte mig selvfølgelig hjemme inden Gudstjenesten… lykkeligt uvidende, at Samle 23 er, for mange kristne en slags “modertekst” i Bibelen. Jeg kunne godt mærke, at teksten gjorde noget ved mig. Det er svært at beskrive helt hvad, men jeg blev rørt.

Der var noget, som landede dybt i mit hjerte.

Efter et par gange tænkte jeg, OK – det skal nok gå, ordene sad, teksten var ligesom kommet ind under huden på mig, følte jeg. Nok til at jeg ikke ville blive så påvirket under oplæsningen. Troede jeg.

For under oplæsningen foran menigheden, blev jeg rørt igen… helt ind i mit hjerte. Jeg måtte tage nogle dybe vejrtrækninger og fik med gråd i stemmen læst teksten igennem. Efterfølgende under præstens prædiken, går det langsomt op for mig at, ja, Salme 23 er noget ganske særligt. Som præsten sagde: “Noget af det smukkeste”. Og jeg er enig.

Vers fire er de ord, som med kraft, ræsonnerer og vækker genklang i mit hjerte: “Selv om jeg går i mørkets dal, frygter jeg intet ondt, for du er hos mig, din stok og din stav er min trøst”.
Måske fordi jeg har vandret alene i mange år, måske fordi det går op for mig, at jeg i al den tid, aldrig var alene.

Derfor har Salme 23, en særlig betydning i mit hjerte… og derfor har den fået sin egen plakat. En plakat som skal minde mig om, at jeg ikke er alene.

Hvad betyder Salme 23 for dig? og har du en særlig historie, så må du gerne dele den med mig.

Hvis du din væg har brug for et frisk pust – så se flere plakater her

6 kommentarer til “Salme 23”

  1. Tak, så fint du beskriver, hvad Bibelens ord kan!

    For mig er det ikke salme 23 men salme 16 – den har bogstavelig talt holdt mig oppe i perioder. Nu er en del af den på min fod: “Du lærer mig livet vej”

  2. Jeg kan rigtig godt lide salme 23, men den har aldrig rigtig ramt mig. Det er der tilgengæld mange andre salmer, der har. I mine teenageår var det Sl 139. I de senere år har det bl.a. været Sl 30, (især i hverdags dansk udgaven), der har ramt mig stærkest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *